Bildligt talat!

Medlem i Fotoklubben Avtrycket

Det har blivit paus med Dagens Bild, men...

I och med coronans härjningar har mitt lilla projekt med att ta dagens bild gått i stå. Jag har åldern inne och tillhör en riskgrupp som ger mig anledning att dra ner på sociala kontakter och gå på fotosafari i stan. Hemmavid går jag igenom mina bilder, som jag har datorn. Det blir att jag slänger en hel del bilder. Utöver detta taggar jag bilder för att senare lättvindigt kunna hitta dom. Jag lägger ut gatufotobilder, som jag tar ur "förrådet,  relativt regelbundet på Instagram      bjornson_bjorn.

På Facebook är jag med i diverse gatufotogrupper. Jag håller mitt intresse för naturfoto igång genom att relativt ofta ta en tur till Ågesta. (Jag kom på andra plats på temat "natur" i tävlingen fotosidan masters)Postat 2020-06-17 23:59 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Nu är jag på tredje året med dagens bild.

Nu har jag hållit på med dagens bild i drygt två år. Jag kombinerar fotandet med att gå minst 11000 steg om dagen för att hitta dagens bild. Bilden måste vara tagen samma dag som jag publicerar den på Instagram. Inget fusk här inte.

Rutinen är vanligen men inte alltid följande. Då dagens bild är tagen uppsöker jag ett fik. En latte är standard med ett tilltugg. Bilden laddas ner i mobilen där verktygen är Lightroom CC och Snapseed. När bilden är klar lägger jag ut den på Instagram "bjobjogalax". Som en parentes kan nämnas att samtliga HDR-liknande bilder i inlägget före detta är kreerade i Snapseed. För den som är intresserad kan jag också nämna att kamerorna jag använder är Sony RX 100 V och VI samt Fujifilm x-t30 med ett 18-55 mm eller ett 35 mm. Lätt packning så att säga. Alla kommer inte med samtidigt. 

Jag kan i detta sammanhang passa på att nämna att jag också lägger ut gatufotobilder på Instagram "bjornson_bjorn" - alltifrån gamla till färska. 

Ett är säkert att jag har lyckats ta en del bra gatufoto bilder under mina vandringar. Det är betydligt lättare att ta bra gatufotobilder under den varma delen av året än den kalla. 

Jag har med åren kommit fram till vad JAG tycker är bra gatufoto till skillnad från dålig i mina ögon. Jag är medveten om att här finns nog en uppsjö av uppfattningar, vilket är helt i sin ordning. 

Dock, håll till godo med några bilder av årets skörd. Dessa råkar vara gatufotobilder. Dagens bild kan dock vara andra motiv. Bilderna som jag visar i mitt tidigare blogginlägg om HDR är hämtade ur floran av dagens bilder. Postat 2020-02-20 00:41 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Hur blir vilken skitbild som helst "bra" ?

Svaret på frågan är HDR-stuk. Det finns något oemotståndligt i en hyfsad HDR-framtoning har jag märkt. Bilden kan ha gått från något oansenlig till något man kanske kan hänga på väggen. Bilden blir väggvänligså att säga. Postat 2020-02-18 11:44 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Varför fotograferar man vissa saker???

Ibland faller jag i grubbel varför jag fotograferar vissa saker. När jag, exempelvis, stöter på affishuppsättare så tar jag bilder. I början ville jag ha bilden ren med bara affischuppsättaren. Numera tycker jag bilden blir intressantare om något händer runtomkring. Fråga mig inte varför affischuppsättare fascinera mig!!

Något annat som jag som jag fotograferar och finner svårt att sätta fingret på vad som gör dessa motiv intressanta. Jag tror att det har att göra med att dokumentera en händelse, som gör att man kan stanna upp ett tag inför bilden och klura lite över vad som pågår, men jag vet inte säkert.Postat 2020-02-17 23:31 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Vår fotoklubbs årliga utställning

Tiden går fort och nu är det dags för vår fotoklubbs årliga utställning. 

Vi har många duktiga fotografer i vår klubb, vilket manifisterats genom att fotoklubben blev bästa fotoklubb inom ramen för Riksförbundet Svensk Fotografi.

Du är hjärtligt välkommen och glöm inte att göra utrymme i kalendern för ett besök.Postat 2020-02-17 22:36 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 ... 94 Nästa 

Tidigare blogginlägg