Bildligt talat!

Medlem i Fotoklubben Avtrycket

Tillbaka från Italien och några fotohanhavandetipserfarenheheter

Några fotoerfarenheter från  Italienresan.

1. Systemkamera Canon 7D och 5D Mark II: Det var väldigt ljust ute och man hade noll koll på hur bilden blir exponeringsmässigt genom att bara titta på bilden på kamerans skärm.  Så histogrammet är räddningen. Jag använde manuell inställning och "live view". Kollade histogrammet. Slog av" live view" och tar bilden som vanligt. Tittar man sedan på bilden i datorn blir det rätt varje gång. 

2. Kompakt Canon G1X: Jag experimenterade  lite och nyttjade även här histogrammet och använde P-läget. Mycket enkelt att förskjuta histogrammet med ratten för exponeringskompensation. Litar absolut inte på skärmen om man ska avgöra bildens kvalitet. Man kan uppfatta utfrätta delar av bild fastän att det inte förekommer enligt histogrammet. Denna kamera är mycket bra för gatufoto

3. Samsung Galaxy S III: "Jag är mycket överraskad över den här smarttelefonen och använder den ofta vid dåliga ljusförhållanden på kvällen Den verkar ge mycket bra bilder." Detta var mitt första intryck. Väl hemkommen ser man i datorn att bilden under dåliga ljusförhållanden är bilden  ganska taskig. Dock är den hyfsat bra då bilder är tagna i bra ljus. Samsungen är  användbar om man vill vara diskret. Upptäck smarttelefonens kamerainställningar!

4. Jag rekommendera att ha ett extra laddat batteri och minneskort med på dagsturen.

Bilden med den läsande äldre gentlemannen är tagen med samsungen.

Inlagt 2013-05-10 21:53 | Läst 2697 ggr. | Permalink
Översta bilden ger en riktigt trolsk/fiktiv härlig känsla som jag gillar...
Svar från McBear 2013-05-12 22:27
Har Du noterat mig i spegeln?
Jag tror att det var allt det röda som triggade mig.
Dom två sista bilderna får mig att tänka på det äldre italienska par som tog sina liv i början på april 2013 på grund av den ekonomiska situation dom befann sig i. Italien räknas som eurozonens tredje största ekonomi men dras i dag med stora problem. Den första bilden är väldigt intressant som en illusion av verkligheten. Ljuset, färgerna, inredningen mannen lugnt koncentrerad sittande vid bord läsande tidningen, mannen som speglas i spegeln i bakgrunden allt verkar spegla en normalitet som egentligen inte finns, eller. En bild som har mycket att berätta för betraktaren. Vart är Europa på väg.
Må gott
/Hans-Åke
Riktigt fina härligt komponerade o tänkvärda bilder!!! Mvh,LO
Svar från McBear 2013-05-12 22:29
Tack för Din uppskattning.
Svar från McBear 2013-05-12 22:39
Som besökare i norra Italien verkar allt normalt. Jag antar att svårigheterna är mer synliga i syditalien. Det enda vi märkte var att ett par museer vi tänkt besöka var stängda pga besparingsskäl.
Håller med ang Samsungs telefonkamera... Just nu dock stopp i min sms funktion efter senaste uppgrad....



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg