Bildligt talat!

Medlem i Fotoklubben Avtrycket

Är det här en knipa?

Igår kväll begav jag mig iväg till en ganska stor skogsglänta med lite sumpig mark i centrum av gläntan Jag tänkte att det kanske dyker upp ett rådjur, vildsvin eller älg. Som jag sitter där kommer en andfågel och flyger runt ett par varv. Jag följer den med blicken och till min förvåning landar den i ett hål i ett träd.  Jag uppskattar att hålet ligger 8-10 m över marken. I min fågelbok passar bosättet in på knipa men där står att knipan är ca 40 cm. Jag uppskattar den jag såg som mindre. Beskrivningen stämmer på kniphona men den här fågeln har inget gult band vid näbben. I min fågelbok är bröstet vitt medan den här fågeln har ett vitt "halsband" och ett gråbrunt bröst. Det kanske finns varianter? Det är svår terräng till närmaste vattendrag,  som ligger någon kilometer bort.

Bilden är tagen på ganska långt håll med Canon 5D mark II (min 7D vägrar att starta) och Canon 400 mm 5,6. Bilden är tagen på frihand med stöd, ISO 3200, 1/800 sek och bländare 5,6). Bilden är efterbehandlad i Nik software (skärpa och brusredusering) 

Inlagt 2013-06-09 21:20 | Läst 1290 ggr. | Permalink
Ja, hona!

// D
Svar från McBear 2013-06-10 09:35
Tack för det. Hur ska ungarna klara sig till vattnet. Vad jag förstår så får knipan väldigt många ungar så naturen räknar väl med ett viss svin
Birdman 2013-06-10 10:20
De hoppar från hålet i trädet och knallar sedan ner till närmsta vatten ledd av sin mamma. De flesta brukar i alla fall klara hoppet, men sen är det ju förstås en farofylld strapats som väntar.

// Daniel



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg