Bildligt talat!

Medlem i Fotoklubben Avtrycket

Före och Efter - en BILdbehandlad BILd

Jag sitter här och rensar min dator på bilder och "återupptäckte" mina bilder på skrotbilar. Eftersom jag har Lightroom 5 och Color Efex pro 4 från Ník sofware så bildbehandlade jag en bild och det är ganska intressant att seslut resultatet med tanke på orginalet. Jag ägnade ungefär 5 minuter på bilden för att nå resultatet nedan.

Bildbehandlad bild

Orginal

Inlagt 2013-06-30 21:24 | Läst 2190 ggr. | Permalink
Vilka detaljer som kommer fram
Kul
Ska nog köpa LR 5 nu
Svar från McBear 2013-06-30 22:10
Det mesta är gjort i Nik software
Ärligt talat. Jag uppskattar nog originalet mer den här gången.
Svar från McBear 2013-06-30 22:11
Fast jag tycker den behandlade är lite skrotigare
gillar orginalet bättre,mer tyst vördnad över bilden.mvh ronny
Det intressanta här är att det är två helt olika bilder, åtminstone är min upplevelse. För mej är den översta väldigt "futuristisk", nästan lite science fiction medan den andra snarare visar gamla bilar som skogen håller på att erövra. Jag gillar färgerna i originalbilden men i övrigt är inte den ena bättre/sämre än den andra för mej.
Hälsningar Lena
Color Efex är ett fantastiskt verktyg liksom Silver Efex från samma tillverkare. Att skapa effektfulla bilder är inte svårt men att göra det snyggt och smakfullt är en annan femma. Altt man kan göra i dessa programmen kan man också göra i PS om man är haj på det. Som jag ser det så är den största fördelen att vissa saker går mycket snabbare i NIK men det krävs lite träning för att få det bra. Att kunna använda filtren som justeringslager i PS gillar jag. Lager på lager med olika opacitet, blandningslägen, masker mm är inte dumt, snabbjobbat dessutom. /FG



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg