Bildligt talat!

Medlem i Fotoklubben Avtrycket

De här bilderna är tagna med mobilen och redigerade i mobilen

Jag har en Samsung Galaxy IIII och bildredigeringsappen Snapseed. Jag tar en bild med mobilen, redigerar den på stuts och låter fantasin flöda. Jag kan dela bilden på Tweeter, Facebook, ...... Jag kan också lägga upp bilden i Microsofts Skydrive (molnet), vilket jag oftast gör för att komma åt bilderna i datorn eller plattan. Nästa tanke var att jag kanske kan skapa ett inlägg i min blogg från mobilen eller plattan från en parkbänk, på bussen,..... Ett försök visade att jag inte kunde ladda upp bilder eller är det något som jag inte vet?

Den första och andra bilden är tagna genom ett skyltfönster och den tredje på Slussen. Bild ett är en rejäl delförstoring uppblåst i Photoshop

Inlagt 2014-02-11 22:27 | Läst 3344 ggr. | Permalink
Vill du jobba en del med mobilen och Instagram, men sen även dela på t ex bloggen, så gillar jag Dropsync. Detta är ett extra program för Dropbox (molnlagring precis som SkyDrive). Fördelen med Dropsync är att den kan välja vilken mapp och hur den ska synkas.

Jag har valt min Instagram-mapp (ligger under Apps, Instagram eller något åt det hållet) ska synkas mot Dropbox. Det gör att jag kan få tag i alla mina Instagrambilder från datorn, då de laddas upp (och ner) där lika snabbt som bilden hamnar på Instagram. Se synkar jag mina Snapseed bilder på samma sätt. Går även ställa in så att bilden tas bort på telefonen när man tar bort den från datorn. Väldigt smidigt =)

Och sen för att förvirra en "gamling" mer - http://www.teknikmagasinet.se/db.pl?tf=product.html&artnr=260598 Denna köper du för 80 kronor. Sen kan du koppla kameran eller en kortläsare till telefonen. Så kan du leka med de bra bilderna i Snapseed mm =)

Lycka till!
Svar från McBear 2014-02-12 11:53
Ah,a tack för alla tips. Jag kommer att spendera 80 kr för det är något jag kommer att ha användning av.

Hälsningar från

Björn
Snapphane 2014-02-12 13:02
Såg nu att du har Canon, så då är detta något du kan leka med också - https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.chainfire.dslrcontroller. Finns en enklare app man kan testa med, så slösar man inte pengar i onödan =)
Svar från McBear 2014-02-17 01:13
Jag har tidigare testat att styra kameran från datorn och mobilen. Jag har nyligen köpt en Sony RX 100M2 som har WLAN och går att styra från min platta med av någon underlig anledning har jag inte lyckats med min Galaxy 4.

Beträffande förvirra gamlingen så är han i botten civilingenjör :-)
Snapphane 2014-02-17 11:44
Men då har du inga problem att lösa det tekniska. WiFi och appar är väl sådär ibland och Android som system känns det som att många stora företag lite ibland glömmer bort. Just den jag länkade till är en portning av Canons egna system för att styra över datorn. Fungerar helt okej, men inte provat med den avancerade versionen. Kräver dock sladd, men har sett hemmabyggen där de kopplat med wi-fi routers och grejor och knåpat ihop en billig fjärrlösning. Om en gammal ingenjör har tråkigt sådär på en söndag ;-)



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg