Bildligt talat!

Medlem i Fotoklubben Avtrycket

Inget för fotofundamentalister

Jag har tagit några bilder med min Sony RX 100 II och utnyttjat kombinationen kamerans wifi med den möjligheten att enkelt styra kameran från mobilen. Kamera har stått på marken med ett minigorillastativ Jag har sett bilden i mobilen och tryckt av i mobilen då jag tycker att något intressant hänt i bilden. Ett litet problem var fördröjningen från avtrycket i mobilen till att bilden tagits samt att det tar 3-5 sek för bilden att lagras i kameran och i mobilen.

Inlagt 2014-06-25 01:30 | Läst 3026 ggr. | Permalink
Jag tycker det blev skoj och bra jag, men så är jag ju ingen fundamentalist och använder mig själv av samma teknik ibland :)
Så nu är det bara att ställa upp kameran vid nån fågelsjö och åka hem och trycka av på mobilen. Fantastiskt oskojig form av fotografi =) Men jag räknas kanske till fundamentalisterna.
Nå, huvudsaken är att du trivs med det och det är bilderna som räknas (fast måsar och böcker var väl illa valda motiv för att locka några med tekniken)
Anders F. Eriksson 2014-06-25 05:33
Nja, riktigt så enkelt är det inte tyvärr - räckvidden är oerhört kort, så man måste vara nära kameran. Det är helt enkelt som en trådutlösare som också kan visa bilden. Eller, kanske snarare som de radioutlösare som funnits i en herrans massa år, men den råkar använda wifi och kan göra mer.
N Thomas Meldert 2014-06-25 08:10
Kan man inte rigga en mobiltelefon inom räckvidden och fjärrstyra med ett telefonsamtal?
Vilken skön vinkel det blev på måsbilderna. Fågelfoto i stadsmiljö när det är riktigt bra. Härlig aktivitet var det också.
Hälsningar Lena
Kul funktion och ett bra sätt att få lågt perspektiv utan att behöva lilla ner på marken.
Kul bilder på de nyfikna måsarna blev det också, även på boken som vinden verkar vilja läsa.
De' blev ju kul måsbilder.
Måsbilderna blev ju bra
Fundamentalism är instängande
Måsarna ser lite aggressiva ut. Hade du kamouflerat kameran?
Kul bilder blev det i alla fall.
Efter att ha sett Salgado på Fotografiska så tycker jag att den första bilden har en viss likhet med hans albatross-bilder. Kanske läge att prova dra lite i spakarna?



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg