Bildligt talat!

Medlem i Fotoklubben Avtrycket

Allt fler uteliggare på Södermalm

Det finns åtskilliga tiggare av olika sorter på Södermalm och människor som på ett eller annat sätt lever på samhällets yttersta kant. Det jag noterat på sistone är människor, som på dagen ligger på trottoaren och sover. Jag har fått för mig att dessa människor sover säkrare mitt på dagen bland vanliga människor än  att sova ute på natten på någon undanskymd plats.

Inlagt 2014-06-28 01:00 | Läst 4922 ggr. | Permalink
Mörkret är ens bästa vän. Saknar man tak över huvudet och nätterna är kalla, så är det nog att föredra att sova på dagen då det är varmare. Den här utvecklingen är så djävla tragisk om ändå inte ett nytt fenomen.
Svar från McBear 2014-07-09 00:35
Om man bor mitt i stan möts man av dessa människor dagligen och de tycks bli fler.
Det måste ju absolut vara tryggare att sova på dagen, då gärna på någon 'öppen' plats. Men vad tusan gör de då hela nätterna, kan man ju undra?
Svar från McBear 2014-07-09 00:35
Bra fråga.
Jag tycker att de finns överallt idag. Tragiskt och ledsamt, men vad gör man? Som påpekats så är det inte en ny företeelse. Och på sommaren blir de mer synliga...
Det är sorgligt att se dessa människor, jag har vid mina nattliga promenader uppmärksammat att de samlas och sover tillsammans i grupper på vissa platser i Stockholm, det ger antagligen en känsla av trygghet.
Visst är det så sorgligt att se att det skall behöva vara så hos oss. Jag undrar ofta hur det kan vara så att en del människor skall hamna så snett och inte kunna få hjälp ens med en säng.
Jag kan inte lösa detta problem när inte våra folkvalda kan göra det.
Bilden berör.
Hälsar
Gun-Inger
Svar från McBear 2014-07-09 00:37
Jag tror att det blir ett EU-problem i allt större utsträckning. Det finns en viss rörlighet bland dessa människor. Frågan är hur de finansierar den?
Det som skiljer sig från tidigare är att det har dykt upp helt utblottade människor. Dvs att det verkar som om man inte har några tillhörigheter alls.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg