Bildligt talat!

Medlem i Fotoklubben Avtrycket

Inget för fotofundamentalister 2

Jag har varit och fotograferat skrotbilar igen men med ett litet annat tillvägagångsätt. Jag har införskaffat ett gorillastativ av modell grövre. På detta har jag fogat min Canon 5D mark III med ett 16-35 mm objektiv. Sedan har jag anslutit min platta via en kabel till kameran. En app ser till att jag får upp en live-view-bild på plattskärmen. Sedan ställe jag in kameran i bilen, vinklar och zoomar . Jag står bekvämt utanför bilden och sköter alla inställningar. Då det kan vara stor skillnad mellan ljus och mörker i motivet tar jag tre bilder med olika exponeringstider men med samma bländare. Bilderna slår jag sedan samman i NIK softwares HDR-program plus att jag fixar och trixar lite ytterligare med bilderna.

I sista bilden har jag virat gorillan runt en dörrstolpe.

Inlagt 2014-07-09 01:07 | Läst 3653 ggr. | Permalink
Det är resultatet som räknas, Björn! Huvudsaken är att man trivs med det man gör. Fast jag föredrar nog funktionsdugliga exemplar av dessa årsmodeller =)
Svar från McBear 2014-07-15 21:44
Så sant så. Delar av bilarna lever nog vidare i andra funktionsdugliga exemplar.
Det blir ju nya perspektiv med bra resultat
Bilder du inte kunnat ta på annat sätt.
Svar från McBear 2014-07-15 21:45
Ja, jag går och klurar på olika vinklar.
Heja heja. Vi kommer hädanefter att kalla dig "skrotbilskungen"
Bra metod för att komma åt i skrymslen och vrån. Tänk vad svett och tårar som lagts för att skapa dessa varelser en gång i tiden, nu bryts de sakta ner av naturen. Den sista bildens känns som en Taunus när jag ser instrumentpanelen, men där kan jag ha helt fel. Perfekt med HDR får att suga ut det mesta.
Hej Björn! Såg via Bengt att du hamnat i Black & White. Stort grattis!!! Det är en riktigt bra tidning med bra bilder enligt mig. Mvh Elisabeth
Har provat gaffling i går och tänkte göra lite HDR Hittar det dock ej i Nic Var ligger det?



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg