Bildligt talat!

Medlem i Fotoklubben Avtrycket

Jag är snart 70 år och jag kan kosta på mig att säga att jag inte är en medioker gatufotograf

Jag tycker att en gatufotobild ska vara så beskaffad att den sätter lite fart på hjärnkontoret och att man börjar spekulera lite över den tidslinjen bilden befinner sig på och väcka tankar som hur uppstod det jag ser i bilden och vad kan jag läsa in i det jag ser. Man ska kunna bygga upp en historia runt bilden som naturligtvis kan vara olika beroende på betraktarens referensramar och erfarenhet. Den ska trigga igång något! Det är förbaskat svårt men tillfredsställelsen är att bilden förmodligen kommer att leva vidare. Det är så att säga ingen slagdänga utan blir en "evergreen". Så sikta på "everegreens". Om man själv upplever att man uppnår målet kan man kosta på sig att komma ur garderoben och inte vara rädd för att berömma sig själv och inte bara inför sig själv utan också inför andra. Är man trygg i det bilden förmedlar och kan stå upp för den, njut då av tillfredsställelsen och var inte rädd att förmedla den till andra!

Inlagt 2014-08-06 15:06 | Läst 3909 ggr. | Permalink
Triss i fullträffar! Välkommen i 70-klubben.
www.gatufoto.net
Svar från McBear 2014-08-06 20:38
Tack Björn. Ja snart är jag 70. 1,5 år går snabbt.
Du har all min respekt ! Du har "det" som alla önskar men få har...
Mvh Dag
Svar från McBear 2014-08-06 20:39
Tack Dag, det värmer!
Snygga gatubilder och helt rätt i svartvitt! Alla bilderna har en eller flera knorrar. Killen med huvudet i handen i första bilden, många oberoende händelser, blickar och människor i den andra och så förstås benet och skon i den sista.
Hälsningar, Bjarne
Svar från McBear 2014-08-07 23:20
Mest gillar jag den mittersta bilden med en far som inte drar i så mycket pengar kan man tro. Han har sina barn med sig och nappflaskan är central i bilden och blicken går sedan vidare till den lojt betraktande vite mannen i bakgrunden. Man kan tolka in en hel del saker i bilden.
Underbara häftiga gatubilder som det blir när du är ute med kameran.
Så du nu är med i klubben över 70 år jag trivs verkligen inte där
men vad att göra.
###Gun-Inger vara glad för livet ta en dag i taget.....



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg