Bildligt talat!

Medlem i Fotoklubben Avtrycket

Islamiska Statens folkmord på yezidikurder

Idag var det en demonstration på Medborgarplatsen. Yezidikurder demonstrerade  mot IS-terrorn som yezidikurder  utsätts för i södra Kurdistan. Natten till den 2:a augusti ockuperade IS Sengal i södra Kurdistan i norra Irak. Människor flydde för sina liv för att undvika ett folkmord och satte ca 300 00 människor i rörelse för att komma undan terroristerna. Över 300 barn och äldre har redan förlorat sina liv under flykten p.g.a undernäring och uttorkning. IS avrättar kallblodigt folk och 300 yezidikvinnor har kidnappats för att, som man tror, säljas som sexslavar i regionen.

Stödet från Sveriges övriga befolkning vid demonstrationen lös med sin frånvaro men det kan ha att göra med bristande information om demonstration till andra än yezidikurder i Sverige.

När man  står där bland de demonstrerade känner man sig faktiskt riktigt  stolt över att Sverige som land ställer upp till den grad som man gör för folk i nöd.

Inlagt 2014-08-16 19:23 | Läst 2872 ggr. | Permalink
Mycket bra reportage-bilder!
Svar från McBear 2014-08-16 22:15
Tack Christer
Det var en liknande demonstration här i Helsingborg förra veckan. Jag kände inte till så mycket om frågan innan dess, men har följt nyheterna sedan dess. Obehagligt det som händer, och märkligt att inte fler svenskar bryr sig.
Svar från McBear 2014-08-31 19:08
Jag tror att det är så mycket som pågår så att det kan vara svårt att engagera sig i allt som pågår.
Problemet är att dessa mördare inte bryr sig om att vi här borta protesterar utan att de i propaganda filmer "lovar" att mörda även oss, som de säger, "otrogna" här i väst. Både Sverige och Finland är nämnda i dessa filmer.
Det är 300.000 på flykt, vart ska de ta vägen?
De här IS är värre än Hitler, grymmare och sadistiska, vi fördömer gärna men vad ska vi göra för att få stopp på dessa religiösa krig?
Svar från McBear 2014-08-31 19:12
Det är en komplicerad värld vi lever i och det som sker i Mellanöstern kan ha sitt ursprung från kolonialtiden då gränser drogs upp av kolonisatörerna utan att hänsyn togs till rådande stamstrukturer.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg