Bildligt talat!

Medlem i Fotoklubben Avtrycket

Andra plats i Kamera och Bild och sanningen bakom bilden

Sportfotografen Johanna Lundberg bedömde och skriver : "Fotografen har lyckats fånga känslan i rätt ögonblick. Hittat en intressant person som berättar något......jag tycker också att man borde valt en vidvinkel och gått närmare personen, bilden signalerar att jag står på avstånd och betraktar. Jag vill vara med där det händer istället"

Sanningen

Det var nästan mörkt vid fototillfälle och bilden är tagen i 12800 ISO, 1/500, sek f/4,0 (Canon 7D mark II och Canon 70-200 4l på 70 mm). Jag var på Grönan och fotograferade Megadeath uppträdande. Jag var där i god tid och stod relativt långt fram. Framför mig i publikhavet uppstod sponta vilda danser under låtarna på en rätt stor yta 2-3 meter framför mig. Jag har i allmänhet serietagning på och i synnerhet på konserter av detta slag. Jag såg att några i "danspubliken" "headbangande" med sitt yviga  hår. Jag hade noll chans att komma närmare Jag vred zoomen till 70 mm, startade "live view" för att få någorlunda kol på vart jag riktade objektivet samt få rätt ISO-inställning i det dåliga ljuset.  Jag är 170 cm lång och de flesta runt i kring var något längre. Jag sträckte upp kameran i luften riktade in den mot de dansande och med hjälp av "live view" någorlunda rikta åt rätt håll. Således vid fotograferandets stund var slumpen lite närvarande. När jag kom hem blev jag rätt överraskad.

Beträffande fånga i rätt ögonblick så är det just därför jag har serietagningen på för det mesta då så är påkallat. Exempelvis klara min Sony RX100 V 24 bilder i sek i RAW, vilket är som att plocka ut en filmruta ur en film. Vilket man kan göra om man filmar i 4K med min Canon 5D mark IV och få en bild på 8 Meg jpg. I övrigt klarar 5Dn 7 bilder i sek. 

Den första bilden är vinnarbilden. Den har jag gjort i monokrom för att efter bästa förmåga trolla bort bruset. De övriga bilderna är helt obehandlade.

Inlagt 2017-09-01 10:59 | Läst 2041 ggr. | Permalink
Jo, du har verkligen lyckats fånga känslan i rätt ögonblick, framförallt med vinnarbilden. Och sedan finns det ju en verklighet också, som sätter gränser för vad man kan göra...
//GöranR
Svar från McBear 2017-09-03 20:59
Tack. Det är seritagningen som gör att chansen ökar för att fånga "ögonblicket"
Fin bild, vinnarbilden. Med ett vidvinkel hade du nog haft kameran full med hår. ( Jag kan mellan skål och vägg tycka att de så kallade proffskommentarerna ibland slinter lite, i det att de inte har insikt om vilka villkor bilderna är tagna.)
Bäst hälsningar Gunnar S
Svar från McBear 2017-09-03 21:01
Tack. Ja domaren kan bara gissa. Dock kan man tycka att en sportfotograf skulle kunna ana att serietagningen anväts.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg