Bildligt talat!

Medlem i Fotoklubben Avtrycket

Jag har förutsatt mig att ta en bild om dagen och lägga ut på Instagram : bjobjogalax. 37 bilder så här långt. Se exemp.

 För att ha bildskapande i huvudet kontinuerligt kommer jag att ta en bild om dagen under 2018  och lägga ut på Instagram (bjobjogalax). Jag går "hela" tiden och funderar på vad jag ska ta för bild. ibland är jag målmedveten och tänker ut vad jag ska ta för bild, ibland spelar slumpen in och ibland tryter uppfiningsförmågan och då får det bli vad det blir. Jag tar bilden med min kamera som har WiFi. Jag plockar över bilden i min mobil eller platta och bildbehandlar i Snapseed. Bilderna är ofta beskurena och jag låter fantasin flöda vid bildbehandlingen.

De första dagarna kunde jag fuska lite och ibland publicera en  bild för en dag som var tagen dagen innan. Nu gäller dock att bilden ska vara tagen samma dag som bilden blir  utlagd på Instagram. Detta innebär att jag kan få återvända till ett ställe jag såg dagen innan och ta en bild.

Dag 13 har en liten egen historia. Jag upptäckte när jag tog bilder så blev det mörka väldigt mörkt och det ljusa väldigt ljust. Jag prövar HDR. Kameran tar flera bilder och bakar ihop till en bild. En människa var i bilden och eftersom människan hinner röra sig mellan tagningar uppstår en "vandrande" skugga.

Nedan några bilder som jag plockatut  av de senaste  37 dagarna.

Dag 2

Dag 9

Dag 13

Dag 23

Dag 29

Dag 33

Dag 32

Dag 35

Dag 36

Inlagt 2018-02-07 00:18 | Läst 1167 ggr. | Permalink
Dag 33 har kommit före Dag 32. Emellertid är det rätt bild för rätt dag!
Oj oj, riktigt starka och spektakulära bilder! 👏
Björn Björnson 2018-02-07 08:06
Tackar😊🐻
Hej Björn,
SÅ läckra bilder! Min favorit är dag 13 bilden - där skuggpersoner kom med i bilden. Kul effekt!
Jag har satt upp samma mål för 2018, att tänka och ta en bild varje dag för att öva bildseendet. Bildbehandlingen efteråt gör jag oftast i Lightroom / silver efex pro.
Kameran har ingen wifi, men oj vad det skulle underlätta att bara föra över dem i telefonen och redigera dem där i Snapseed (som jag använder för mobilbilderna jag tar)
Hoppas kunna ro i land "en bild om dagen projektet" så att det inte blir som med gym- träning till exempel. Det är fullt ös i början av året för att sedan tunna ut ju längre från nyårslöftet man kommer. :)
Ha det gott!
Hälsar
Eva
Björn Björnson 2018-02-07 22:36
Hej Eva
Ja man får testa uthålligheten. Jag tror dock att om man som jag gör det hela offentligt så får man nog ligga i. Det intressanta är att se hur bilderna ändras med bl.a årstiderna. En annan effekt är att man blir tvungen att variera sig från mikro till landskap och från landskap till stad och allt som ryms inom. För att variera sig kommer alla objektiv till användning. Man får pröva panorama, hdr, multiexponerin, abstrakt, rörelsoskärpa mm mm.
Hälsningar från Björn



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg