Bildligt talat!

Medlem i Fotoklubben Avtrycket

Mitt bänkprojekt att följa ett par bänkar har upphört. Några bilder

 Mitt bänkprojekt upphörde i höstas då bänkarna ersatts med cykelställ. Bänkarna var intressanta av olika anledningar.

För det första är bänkarna i sig intressanta då de genom påverkan förändras över tiden. De har exempelvis målats om och de har sprejats på.

För det andra är väggen bakom intressant. Den förändras  över tiden genom att målarspray utnyttjats på olika sätt och att denna åverkan på väggen tas bort så fort det går med det resultat att väggen får en ny framtoning.

För det tredje, att bänkarna utnyttjas till det som de är avsedda för nämligen,  att sitta på och i samband med det företa sig olika saker.

För det fjärde, människor lämnar saker på bänkarna.

Och slutligen, lite då och då har gatukonst dykt upp på väggen.

Dessa bänkar finns inte länge och jag känner en viss tillfredsställes över att ha just dessa bänkar i min fotosamling. Jag vet att bänkarna fotograferats av andra fotointresserade då de passerat förbi, men i och med att jag bor ganska nära så har jag kunnat, på ett helt annat sätt, bevaka bänkarna. Nedan några exempel. Notera förändringarna.

Jag har ett nytt "bänkprojekt". En dam med hund sitter på samma bänk  i mån av väder exakt mellan två klockslag dagligen. Jag råkade på henne under mina fotovandringar i stan. Jag fick lov att fota henne och hon har fått en bild och utifrån detta är vi överens om att jag kommer förbi henne och tar bilder lite då och då. Hon har beställt en bild på sin hund framåt vårkanten.

Inlagt 2018-02-24 12:40 | Läst 1546 ggr. | Permalink
Så synd att de här bänkarna är borta med tanke på dina fina bilder från dem, men en bra tröst att det är ett nytt bänkprojekt på gång då. Ska bli kul att få se bilder av damen!
Svar från McBear 2018-02-25 22:28
Väggen är fortfarande intressant så jag har också ett cykelställsprojekt.
Synd på ditt projekt som försvann. Kul att du hittat en ny bänk. Den här typen av projekt är väldigt bra. Jag har ju sett många av dina bänkbilder och det man slås av är ju hur variationsrikt det blir. Såna här bilder ska ju ses tillsammans vid ett tillfälle för att rikigt kunna uppskattas. Du borde göra en bok om bänkarna.
Svar från McBear 2018-02-25 22:31
Jag visar bilderna på vår utställning i kommande helg. Av någon anledning tycker jag om att dokumentera förändringar över tiden.
N Thomas Meldert 2018-02-26 07:03
Jag är tyvärr bortrest i helgen så jag får inte se dem.
Spännande!!!!



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg