Bildligt talat!

Medlem i Fotoklubben Avtrycket

Arrangerade Bresson bilder - Japp det tror jag :)

Hoppa över pölen 1

Hoppa över pölen 2

Hoppa över pölen 3

Hoppa över pölen 4

Inlagt 2018-03-10 16:55 | Läst 2205 ggr. | Permalink
Japp - det tror jag med!

Hälsar
Eva
Det tror jag inte alls på!
Svar från McBear 2018-03-10 21:18
Om du tittar på bild 2 så kan kvinna bara gå några steg in i bilden så kan hon komma vidare utan att hoppa.
Det är inte alls omöjligt. På den tiden fanns det inte en massa fåniga regler som definierade gatufoto, eftersom han var en av dem som definierade genren :)

Många klassiska bilder har visat sig vara arrangerade och/eller manipulerade på ett eller annat sätt och de blir ju inte på något sätt sämre för det.
Svar från McBear 2018-03-10 21:27
Dom kanske inte är sämre, men det är autencititet som gäller. D,v.s att man måste tala om att den är arrangerad. Anta att jag tar en jättebra bild på varg i Kolmårdens djurpark utan att tala om att bilden kommer från parken.
Jodå, visst är det så. sen kan man så klart fundera på hur mycket det arrangerades. Bildutsnittet i sig är ju onekligen ett litet arrangerande i sig. Vivian Mayer är nog en av få som inte arrangerade, hennes självporträtt, Mirrors, oräknade.
Att en fotograf återkommer till ett motiv är ett svagt bevis för att han arrangerade. Vissa bilder kanske är arrangerade, särskilt när han jobbade på uppdrag. Men den mest kända pöl-bilden är nog inte arrangerad. Då hade han inte fotograferat genom ett staket och tvingats beskära i efterhand.
Svar från McBear 2018-03-11 18:09
Den lättklädda damen med ett solparaply. Kommer från ett ställe utan trottoar med snö på. Om inte den är arrangerad äter jag upp min hatt!



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg