Bildligt talat!

Medlem i Fotoklubben Avtrycket

Så var det dags för tatueringsmässan igen och vad är det jag inte begriper med nyheterna i blogghanteringen ????

Jag fotade på tatueringsmässan 2011 och sedan 2014 och varje år fram till nu. Det blir väl en bok någon gång. Jag har lekt lite med "framkallningen" av bilderna.

(Jag begriper mig inte riktig på nyheterna i bloggen. Om jag laddar upp en bild lägger den sig alltid överst och trycker ner texten. Jag får då klippa ut bilden och köra ctrl+V för att lägga in den efter texten. Sedan får jag göra om proceduren för att få nästa bild nedanför tidigare inlagd bild. Som du ser så är bilden rätt stor och är klippt till höger och vänster och genom att klicka på bilden får man se hur den verkligen ser ut. Bilden borde väl anpassa sig efter visningssätt kan jag undra??

Jag har hållit på rätt mycket med att fixa och trixa med bilder och brukar fixa det mesta, men här har jag gått bet. Oavsett så har det inte direkt blivit självinstruerande. Jag får forska lite i vad som gäller. Du kanske har en länk till någonstans?)

 

Inlagt 2018-08-27 22:34 | Läst 4713 ggr. | Permalink
Sköna nära bilder, bra! Min text hamnar också under bilden fastän jag lagt den överst, helsnurrigt, jag har Edge som webbläsare, tydligen funkar det som man vill om man kör Chrome, lite skumt, det får dom fixa tycker jag. LO
Her er Davids oprindelige indlæg med en masse kommentarer og svar - hyg dig :-) :-)

https://www.fotosidan.se/blogs/flatljus/ny-bloggeditor-blogg-skrivar-verktyg.htm#comments

Fine sort hvide fotos.
Med venlig hilsen fra Erik/DK.
Hej! Det stämmer som LO säger.. Med 'Edge' så blir det så där konstigt, använder man 'Explorer' så fungerar det att lägga in bilderna på rätt ställe, men bilderna visas 'för stort' om man inte klickar på dom, då visas bilderna som dom ska när man bläddrar mellan bilderna. Använder man 'Google Chrome' som webbläsare så fungerar bloggformuläret som det ska, men det är ändå mer klickande än tidigare.. Själv så har jag använt 'Chrome' de senaste gångerna jag gjort en blogg, men sen stänger jag ner den webbläsaren och använder istället Edge som fungerar bra att titta på bloggar och annat med precis som jag gjort tidigare.. Det är bara Fotosidan som behöver en annan webbläsare än Edge som jag normalt använder..

Här är länk till info om det nya 'bloggformuläret' : https://www.fotosidan.se/blogs/flatljus/ny-bloggeditor-blogg-skrivar-verktyg.htm#9143315

Och här: https://www.fotosidan.se/blogs/flatljus/ny-funktionalitet-for-att-lagga-till.htm

Hälsn!
Hemligheten är att ställa markören där man vill ha bilden. Superenkelt. Jag använder Chrome
ehrsa 2018-08-28 11:17
Det är just det som numera inte fungerar i 'Edge'..
Hälsn!
Dubbelolle 2018-08-28 11:18
Nä det var det ju ingen som tänkte på!!!!!!!!!!!!!!!! LO
N Thomas Meldert 2018-08-28 11:41
Men så använder jag ju inte Apple heller.
ztenlund 2018-08-28 12:40
"Men så använder jag ju inte Apple heller. "

Det är möjligt, men Edge är Microsofts nyare webbläsare som lanserades ihop med Windows 10.
N Thomas Meldert 2018-08-28 13:30
Tänk så lite jag vet =)
Stiligt! Längesedan jag använde FS men som jag minns fick man lägga in bilderna först och sedan skriva texten på lämpligt ställe.
Roligt med hantverk...Besökte idag Båtbyggarskolan på Skeppsholmens folkhögskola. De bygger nu en kopia av Galeasen Förlig vind den sista seglande skutan utan hjälpmotor. Tänkte hälsa på ibland och följa framstegen...
Tack för alla tips. Jag får pröva Chrome och ser vad jag kan komma fram till



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg