Bildligt talat!

Medlem i Fotoklubben Avtrycket

Nu är jag på tredje året med dagens bild.

Nu har jag hållit på med dagens bild i drygt två år. Jag kombinerar fotandet med att gå minst 11000 steg om dagen för att hitta dagens bild. Bilden måste vara tagen samma dag som jag publicerar den på Instagram. Inget fusk här inte.

Rutinen är vanligen men inte alltid följande. Då dagens bild är tagen uppsöker jag ett fik. En latte är standard med ett tilltugg. Bilden laddas ner i mobilen där verktygen är Lightroom CC och Snapseed. När bilden är klar lägger jag ut den på Instagram "bjobjogalax". Som en parentes kan nämnas att samtliga HDR-liknande bilder i inlägget före detta är kreerade i Snapseed. För den som är intresserad kan jag också nämna att kamerorna jag använder är Sony RX 100 V och VI samt Fujifilm x-t30 med ett 18-55 mm eller ett 35 mm. Lätt packning så att säga. Alla kommer inte med samtidigt. 

Jag kan i detta sammanhang passa på att nämna att jag också lägger ut gatufotobilder på Instagram "bjornson_bjorn" - alltifrån gamla till färska. 

Ett är säkert att jag har lyckats ta en del bra gatufoto bilder under mina vandringar. Det är betydligt lättare att ta bra gatufotobilder under den varma delen av året än den kalla. 

Jag har med åren kommit fram till vad JAG tycker är bra gatufoto till skillnad från dålig i mina ögon. Jag är medveten om att här finns nog en uppsjö av uppfattningar, vilket är helt i sin ordning. 

Dock, håll till godo med några bilder av årets skörd. Dessa råkar vara gatufotobilder. Dagens bild kan dock vara andra motiv. Bilderna som jag visar i mitt tidigare blogginlägg om HDR är hämtade ur floran av dagens bilder. 

Inlagt 2020-02-20 00:41 | Läst 1877 ggr. | Permalink
Hej Björn bra bilder tycker jag. Dom känns gatan.
/Bengt H
Svar från McBear 2020-02-21 00:16
Tackar för det😊
Jag kan ingenting om gatufoto men jag tycker du är oerhört bra på att fånga tänkvärda ögonblick och bilder som säger mycket. Jag förstår att det kan ta minst 11 000 steg att få till det.
Hälsningar Lena
Svar från McBear 2020-02-21 00:16
Det var snällt "sagt" Lena🐻
Den sista bilden, personen med tomburkarna...! Den tycker jag mycket om. Det är väl dels blicken som gör det.
Själv försöker jag sedan i januari också ta ett kort omdagen. Inte alltid så lätt. Jag håller med om att den kalla årstiden gör det svårare att fånga "gatans teater". /Ola
Svar från McBear 2020-02-21 00:19
Ofta blir det ingen gatans teater och då få man ta till något annat- snygga trappuppgångar till exempel.(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg