Bildligt talat!

Medlem i Fotoklubben Avtrycket

Skrämmande vackert

Ibland kan det vara svårt att förklara varför man fotograferar vissa motiv. Generellt kan man väl säga att vissa fotografer dras åt det destruktiva hållet. Jag tror att en av anledningarna är: nu själ jag en rubrik i senaste numret av Foto där man beskriver Edward Burtynskys fotografi som “skrämmande vackert”. Edward Burtynsky började sin fotobana med att fotografera nerlagda industrimiljöer och fabriker och visst är det så att i förfallet finns en komponent av skönhet. Jag har ju tidigare skrivit om mitt intresse för förfallet i gatukonsten. Man behöver ju inte fotografera nerlagda rostiga fabriker utan det kan finnas en viss skönhet i det lilla. Nedan är tre bilder som lite illustrerar vad jag menar. Inte skrämmande men vackert kanske.

http://www.fotosidan.se/gallery/viewlarge.htm?ID=1483314&target= (större bild)

http://www.fotosidan.se/gallery/viewlarge.htm?ID=1482300&target= (större bild)

http://www.fotosidan.se/gallery/viewlarge.htm?ID=1483320&target= (större bild)

Man säger ju att en bild säger mer än tusen ord. Men en bild med ord säger mer.

Den översta bilden är tagen mitt gatan på Hamngatan i  Kungsträdgårdens nordöstra hörn. Burken är nertryckt i asfalten av all biltrafik.

Den mittersta bilden är tagen i en av gångarna i Slussen. Någon har tagit blå färg och smetat fast på en väg. Därefter har antagligen någon annan person sprejat gul färg på det blå.

Den nedersta bilden är tagen i öknen intill en 4000 år gammal pyramid utanför Kairo.

Inlagt 2008-10-17 20:46 | Läst 2143 ggr. | Permalink
Finns mycket i detaljerna. Intressanta bilder du visar.
mvh
BEngt



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg