Bildligt talat!

Medlem i Fotoklubben Avtrycket

Varför inte utmana Klum?! (en tokig idé kanske?)

Alla vet ju om detta förmodligen

" EXPEDITIONSVERIGE.SE - a five year long project to touch, move and inspire people in Sweden to take an active interest in matters concerning our nature and environment.

After more than 20 years of documenting nature and wildlife around the world, Mattias Klum now sets focus on Sweden. Together with his team, Mattias seeks to draw attention to the rare beauty of Swedish nature. Both the extraordinary that few of us ever get to see and the everyday miracles we tend to take for granted."

Om man nu fokuserar sig på

"Mattias seeks to draw attention to the rare beauty of Swedish nature. Both the extraordinary that few of us ever get to see and the everyday miracles we tend to take for granted." 

borde ju rimligtvis den samlade kraften bland Fotosidans medlemmar väl kunna mäta sig med Klum vad gäller stillbilder i vilket fall och rimligtvis snabbare med tanke på "teamets" storlek och närvaro i hela Sveriges avlånga land.

Det hela skulle ju kunna vara uppbyggt efter samma princip som "Galleri FS" med namnet "Expidition Sverige Fotosidan" . Jag vet inte om det är några problem att använda begreppet "Expidition Sverige" men det kan väl utredas!

I ett vidare perspektiv skulle projektet kunna landa i en bok och ett bevis på att " people in Sweden in take an active interest in matters concerning our nature and environment."

 Vad sägs? Är jag helt fel ute här?

(Se inte mina bilder nedan som om de uppfyller en kvalitet för att kvala in. De är bara ett blickfång till detta inlägg)

 

 

 

 

Inlagt 2008-10-31 22:38 | Läst 4212 ggr. | Permalink
Jag tycker ovan bilder är nog så bra som Klums bilder, jag har faktiskt inte förstått det extra ordaninära i hans bilder.
Visst, det är exotiska platser och djur men sen då, hans bilder från ex. Sverige är inte särskilt imponerande.
Men, det är också för mig klart, att han hade ju inte hamnat där han är idag utan någon form av talang(kan ju vara entreprenörstalang). Jag bara undrar, vad i hans fotografi är det som gör honom unik och så panegyriskt hyllad.
Svar från McBear 2008-10-31 23:46
Jag tror att det ligger till så här:
Till att börja med är det råd som ges på Fotosidans Magasin vad gäller hur man vinner en fototävling "En bild blir inte bättre för att den är svår att” gäller i många fall amatörvärlden men inte alltid men är helt felaktig om Du är ett etablerat proffs och som Klum blivit, ett etablerat varumärke.
Jag har varit och lyssnat på Klum och mycket av föreläsningen handlade om alla strapatser, som han var med om för att komma fram till “lokalen” och hur han fick hänga och dingla och vänta i trädtopparna för att ta en bild . Till detta kommer också att Klum är väldigt underhållande och engagerad vilket stärker varumärket Klum. Således om man ser en bild från Klum så vet man att det inte är helt enkelt att ta många av hans bilder och man bedömer bilden utifrån denna kunskap .
Kul idé! Kanske en gemensam fotobok eller nåt skulle kunna funka? 100 sidor, varje fotograf får 1-2 sidor att fylla?
Jag tror nog att jag har en eller annan bild som skulle kunna kvala in om jag får säga det själv :-)
Svar från McBear 2008-10-31 23:49
Jag tänkte att det får en jury avgöra!
Jo, jag hörde om strapatserna i träden när han var sommarpratare i P1. Jag kan vara impad av en fotograf som i ex. krig eller annat farligt läge ser kameran som ett arbetsverktyg och fokuserar på det men om vi säger att Klum för att få en "bättre" bild på nån ovanlig apa bestämmer sig för att likt Göran Kropp klättra upp i trädet enbart med hjälp av munnen, blir bilden bättre då?
Är svårigheten att nå fram till målet det viktiga?
Det är roligare att fiska i öppet hav än att fiska i en fiskodling men fisken är ändå av samma sort.(om du förstår vad jag menar)

Vad jag egentligen vill ha sagt är, att vad jag sett på FS så finns bättre fotografer här och ni behöver inte utmana Klum utan enbart överträffa honom;-)
Svar från McBear 2008-11-01 10:09
Därför är jag övertygad om att Fotosidans team är minst lika bra som Klums team. Dessutom borde det ligga i expiditionsverige.ses intresse att budskapet går ut så brett som möjligt!
Kul idé, för några år sedan anordnades ju "En dag i Sverige". Det blev ju en bra bok med stor spännvid med bilder från händelser den dagen.
Det finns ju många bra fotografer på fotosidan.
Svar från McBear 2008-11-01 10:05
Hej Bengt

Frågan är hur man får idéen att landa?

Hälsningar från Björn
"Kul idé, för några år sedan anordnades ju "En dag i Sverige". Det blev ju en bra bok med stor spännvid med bilder från händelser den dagen.
Det finns ju många bra fotografer på fotosidan.
Svar från Björn Björnson 2008-11-01 10:05
Hej Bengt

Frågan är hur man får idéen att landa?

Hälsningar från Björn"

Det här är väl en bra början, kanske kontakt med FS redaktion? Man kanske skulle sikta på ett temanummer av FS Magasin i denna anda?
Det kan ju vara ett sätt att utveckla FS och FS Magasin.
/Bengt
Jag tycker idén är jättebra. (Har själv gått i fällan att det varit "jobbigt" nå fram till en bild och därför tyckt den varit bra. Vilket ingen anna tyckt :((
Tror, liksom Bengt, att FS redaktion kan tända på det här.
Bilden med molnen är kanon. Dramatik och lugn i samma bild
//Kurre
Jag tycker det verkar som en kanonide´.

Mvh.
Fredrik.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg