Bildligt talat!

Medlem i Fotoklubben Avtrycket

Huvudlöst mobiltelefontillbehör!

(Klicka bilden för större bild)

Inlagt 2008-11-17 19:15 | Läst 3771 ggr. | Permalink
Dagens skratt
Tack Björn
Vad ska han med en mobil till? Tomt prat?
Svar från McBear 2008-11-17 21:41
Han e bara ett tillbehör!
Aha! hahahaha =)
Det som har nydanat människans tillvaro mest under 1900-talet är förmodligen: telefonen, kylskåpet, mikrovågsugnen, mobiltelefonen och Internet. Mobilen kanske i särklass?

Jag gissar att det fanns liknande skämtteckningar om 'stroppiga' skylskåpsägare i början av 40-talet.

Man ska således inte underskatta avundsjukan. Den fanns då, och den finns nu. Synd.
U

PS: Ingen av dessa revolutionerande redskap hade blivit kommersiellt gångbara för allmänheten utan de rikas första köp! DS.
Svar från McBear 2008-11-18 10:54
Du glömmer bilen! Internet skulle inte finnas utan PC:n! Internet skulle inte heller finnas utan bredbandsteknologin. Elspisen har nog också betytt en hel del,förmodligen mer än mikrovågsugnen.

I Sverige finns idag betydligt fler mobiltelefoner än invånare så vi har nog passerat "avundsjukegränsen" för länge sedan.

Många människor har idag "sitt liv" i mobilen och kan inte vara utan den och är ständigt uppkopplade. I mobilen finna kontakterna till vänner och bekanta, där finns bilder på nära och kära (ingen backup), där finns mängder av favoritlåtar och där finns almanackan med alla kommande möten. Förlorar man telefonen så är det näst iuntill katastrof för många människor.

Jag ville bara genom bilden överdriva detta beroende och "ifrågasätta" om inte människan näst intill är ett tillbehör till mobilen. Lite långsökt kanske men en kul grej tyckte jag.

Beträffande de rikas första köp är det helt beroende på priset. Så småningom då man tillverkat i stora serier och pris per enhet kommit ner till nivåer som vanliga människor har råd med så får en produkt en bredd. Vad gäller mobiltelefonen var det nog inte de rika i första hand, som hakade på utan företag som försåg sina anstälda med mobiltelefonen för att den effektiviserade arbetet. Man får inte heller glömma att mobiltelefonen en gång var en statuspryl inom arbetslivet. Det var faktiskt status att på ett möte bli avbruten av ett "viktigt" mobiltelefonsamtal.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg