Bildligt talat!

Medlem i Fotoklubben Avtrycket

Färgbilderna bakom - Och nu har jag snöat in på svartvitt

Bild nummer ett och två är tagna på två olika Pridefestivaler. Den tredje kommer jag faktiskt inte ihåg var den är tagen. Nummer två är den bild som jag har fixat mest med och är delvis manipulerad då jag har tagit bort sådan som jag ansett stört eller så har jag tonat ned störande moment.

Det som jag funderat lite över är om en bilds historia gör den bättre eller sämre? Är bilden på “byggjobbaren” sämre för att det inte är en riktig byggjobbare utan en deltagare i Pridefestivaltåget, som står och väntar på att tåget ska starta?

Inlagt 2008-11-18 22:28 | Läst 3895 ggr. | Permalink
Hmm. Den andra tycker jag är bättre i färg, även om den sv/v var bra blir budskapet bättre i färg.
Däremot den första, med hårt arbete i gråskalorna, tror jag skulle kunna bli riktigt bra i sv/v.
Jag visste inte att de var från Pridefest. Tror inte det påverkar i det här fallet.
Ha de' bra!Kurre
Jag närmar mig en ny bild med öppet sinne så det spelar egentligen ingen roll vad den har för historia. Om det inte finns någon historia till den betraktar jag den som den är och tolkar den utifrån mina egna ramar. Din upplysning om de här bilderna ger inget extra om bilden för mig. Det är bara en information om bildernas placering i tid och rum.
Nu uppskattar jag historien om en bild i alla fall, om det finns en. Ibland saknar jag det till bilder jag ser och jag är själv dålig på att berätta om en bild. Allra bäst är en berättelse som knyts till en bild. det sätter igång fantasin och är ofta inspirerande för den egna fotograferingen.
Jag tycker fortfarande bäst om ettan och tvåan och bäst är dom i sv/v, tycker jag.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg