Bildligt talat!

Medlem i Fotoklubben Avtrycket

Annorlunda porträtt (tror jag) - min far

Det var min far, som gav mig min första kamera någon gång på 50-talet. Genom åren har jag tagit många bilder på honom så han är numera ganska van att bli fotograferad. Han är nu 88 år och här ett par bilder tagan vid hans köksbord med kökslampan, som belysning och lite efterbehandling från min sida. Jag har mer och mer blivit intresserad av närgångna fotografier med "snäva" beskärningar. Skulle vara roligt att få lite ris och ros för dessa bilder!

Klicka bild för större bild!

 

 

 

Inlagt 2009-08-15 20:24 | Läst 3650 ggr. | Permalink
Jag skulle gärna se hans ögon med i någon av bilderna
Fast dessa är bra och jag gillar den bildbehandling du gjort
mvh
Bengt
Svar från McBear 2009-08-16 21:10
Hej Bengt

Jag har nog med öppna ögon. Jag ska titta och lägga till i albumet!
Den översta är verkligen jättefin. Möjligtvis att jag hade önskat lite mindre tight beskärning upptill eller om man kunnat efterbelysa lite mer just högst upp. Känns som att det är en "mörk ram" runt bilden förutom just högst upp.

Hur som helst så gillar jag uttrycket i bilden. Man kan titta ett bra tag på den. Först undrade jag om han grät. Sedan om han var sur, poserade eller kanske bara "vilade" i händerna. Kul när det finns mer att se på än "bara" ett ansikte. Sedan gillar jag efterarbetet också. Den känns inte överarbetad som en del lite ruffare bilder kan göra.

Andra bilden ger lämnar inte alls samma spår hos mig. Skulle gärna ha sett den med samma efterarbete som den andra även om jag inte tror att det skulle ändra så mycket. Men man vet ju aldrig.
Svar från McBear 2009-08-16 21:13
Hej Maria

När min far lyssnar på radio vid köksbordet lutar han huvudet i sina händer i olika varianter. I den övrersta bilden skämtar han till det lite och drar ner mungiporna.

Björn
Helt otroliga porträtt!!! Vill se mer! Jag har spanat in alla tre. Den första har en mystik över sig som jag älskar, den är dramatisk, svartmustig men med ett gyllene ljus. Jag gillar den stilen bäst personligen. Är de tagna vid olika tillfällen? De andra två bilderna var en riktigt kul idé också, annorlunda porträtt, tillskruvade. Knöligt & bökigt & ingen blick, tajta. De funkar verkligen, dock på ett annat sätt, de har inte samma mystik över sig. Med dem skulel det vara kul att se massor med porträtt på samma finurliga sätt. Den översta står för sig själv. Mina _ytterst personliga_ åsikter var det. :)
Svar från McBear 2009-08-16 21:16
Hej Annika

Jag uppskattar din kommentar väldigt mycket. Ja bilderna är tagan vid olika tillfälle. Vid mina besök hos mina föräldrar sisådär var 5 vecka så brukar vi bl.a. ta en fotostund vid köksbordet.

Björn
Otroligt bra porträtt...det första är otroligt bra. Intressant, nära och spännande.
Beskärningen är perfekt, jag gillar bäst porträtt som är närgångna. Bra jobbat
/Lena
Svar från McBear 2009-08-16 21:17
Tack Lena!

Björn
Jag tycker att dessa känns som väldigt äkta och personliga porträtt. Trovärdigt!! Gillar båda bilderna. Om, jag skulle ändra något, så skulle jag skära lite i nederkant på sepian, som känns lite "hög". Den nedre, kanske lite i vänsterkant. Och möjligen dra ner lite på ljusnivån. Men, kompositionsmässigt tycker jag att de är fantastiska. Vem får nöjet och glädjen av en 88-årig modell?? Vad säger din pappa om bilderna?? /Mvh, Peter-L
Svar från McBear 2009-08-16 21:18
JPeter, ag uppskattar Dina kommentarer !

Björn



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg