Bildligt talat!

Medlem i Fotoklubben Avtrycket

Nu måste jag bara skriva om bedömningen av första omgången i Grand Prix i Kamera & Bild

Jag skrev ju tidigare i min blogg ”Att tänka på om Du ska få tävlingsbilder placerade i Foto och Kamera & Bild” och man kan säga att analysen håller.

- På första plats är det människor och i det här fallet barn.

- 4 av bilderna med barn, vilket rimmar till 100% med min analys.

- 7 av 10 bilder innehåller människor, vilket också är mitt i prick.

- Det är fifty fifty vad gäller SV eller färg och även detta till 100% i paritet med vad jag skrivit tidigare.

(Man kan undra över om det är en slump att det är 5 män och 5 kvinnor, som blivit placerade.)

Det finns en ”naturbild” som i mina ögon är photshopad, vilket inte är fel, men som Severus uttrycker det ” Det är roligt när någon fotograferar djur och får fram känslan, av att ha fångat en personlighet………Jag gillar enkla bilder på djur, rent och snyggt utan krimskrams”

Det finns också en bild på två korvar på en tallrik, som väcker minnen hos Severus tillfogar ”Dött och förkolnat, ändå har de lagt korvarna på tallriken” . Som jag ser det är korvarna inte alls förkolnade utan exponerade utifrån den ljusa tallriken ,vilket har gjort korvarna mörka.

Nu till något helt annat

Jag var ute igår och testade min Canon 7D och mitt 100-400 mm tele vid strömmen i Stockholm. Jag körde på fri hand med lite olika ISO från 800 till 1600.

Nedan några bilder som aldrig kommer att vinna någon fototävling!

 

Inlagt 2010-02-10 00:28 | Läst 3686 ggr. | Permalink
Säg inte det.... så är jag ju måsnörd oxo:)
Vilka fina bilder du tagit, speciellt bild 2 fastnade jag för. Den är sååå vacker.
De är fina allihop de goa måsarna.
Hälsar Agneta.
Svar från McBear 2010-02-12 01:04
Slumpen är ofta inblandad för att ta bra fågelbiler. Ett måste för mig att ha en kamera, som tar många bilder per sekund så att någon blir bra. Jag har tittat på Dina måsbilder och alla var bra tycker jag.
Tack för att Du uppslkatter mina bilder.

Björn
Fototävlingar :-(

De här måsbilderna är suveräna! Jag inser att så snart kassan medger måste jag skaffa en telezoom, min normalzoom duger inte för fågelfotografering. Fåglar är så tacksamma motiv!
Svar från McBear 2010-02-12 01:07
Roligt att Du gillar mina bilder. Du har rätt det måste ett hyfsat tele till. Vid 400 mm så blir telet 400X1,6, dvs 640 mm eftersom 7d:n inte har en fullcensor.
Både tvåan och trean (av bilderna du visar) tycker jag är mycket bra
Han du ducka för trean, ser ut som han anfaller dig...
Svar från McBear 2010-02-12 01:10
Själv gillar jag en hel del 4:an eftersom bakgrunden bidrar. Måsen är involverad i en liten strid om mat, så det är snarare konkurrenterna som ligger lite risigt till.
Så det är till att ha blivit med en 7D :-)
Jag är inte måsbildsfan av rang, men tvåan och trean gillar jag, sen är ju den sista rent av lite komisk i posen som blir i landningen.

Ha det!
Kram
Annelie
Svar från McBear 2010-02-12 01:13
Jag har haft 7:an några månader och det har inte blivit så mycket fotograferande med den. Så mina vintriga fågelbilder får bli en lite övning inför vad komma skall.
Detsamma
Björn
Skickar man in bilder till fototävlingar ska man ju vara medveten om att man tävlar i tycke och smak. Resultaten blir ju också därefter. Själv tycker jag att vinnarens bild är överexponerad och intetsägande. Bilden på den vilande potatisplockaren saknar all tillstymmelse till kontrast men påminner Severus om somrarna med potatisplockning. Därför kommer den med i toppen. Så här är det.
Jag tycker dina måsbilder klår dem alla. Speciellt tvåan, trean och fyran.
Svar från McBear 2010-02-12 01:16
Så är det nog. Att yttra sig om bilder är en subjektiv verksamhet, men man faller, titt som oftast, i grubbel över motiveringarna.
Jag tycker att Björn har en poäng. Det handlar inte bara om "tycke och smak" Hur kan samma typ av bilder vinna månad efter månad om nu alla domare har olika smak?
Svar från McBear 2010-02-12 01:20
Det är nog fråga om tycke och smak. Problemet är att tyckandet och smakandet är så väldigt snävt. Sedan måste man var medveten om att det inom fotografin, som i de flesta konstarter figurerar diverse trender. Jag tror att proffsfotograferna håller koll på varandra och inte vågar bryta mönstret.
2:an är ju grym.Canon. 3:an är ju jättekul. Är måsen förbannad på dig ???
Jag gjorde ytterligare en reflektion: Vilka lag som återkommer i prislistan. Åbleka och TRI-X är alltid(nästan) med. Är de så outstanding???????
Men vi tar dom så småningom, många omgångar kvar.
Svar från McBear 2010-02-12 01:27
De kanske vet något som vi inte vet, vad det nu kan vara?



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg