Bildligt talat!

Medlem i Fotoklubben Avtrycket

Idag var jag vid Strömmen och fotade i 15-gradig kyla.

För att klara fingrarna i kylan använde jag mina tumvantar som jag beskrivit tidigare med den skillnaden att jag tagit på mig dubbla bomullsvantar, som jag handlat på apoteket och si det funkade hyfsat. Efter ett tag blir man kalla om tårna och jag får väl undersöka hur man löser det problemet. Sockorna som jag inhandlat i en jaktaffär och ansågs vara bland det bästa ger upp efter någon timme.

 

En ”främmande” fågel fanns att finna, som jag inte sett tidigare - en skarv. Jag fotar fortfarande på fri hand med min Canon 7D och mitt Canon 100-400 mm tele. En erfarenhet så här långt är att man måste vara på alerten med exponeringskompensationen p.g.a ljusförhållanden och att fåglarna ömsom är mörka och ömsom vita.

Nedan några bilder från dagens skörd. 

 

 

 

Inlagt 2010-02-21 19:10 | Läst 3532 ggr. | Permalink
Finfina bilder =)
Den svarta fågeln ser rolig ut med sitt huvud...som om han tagit på sig vinterpälsmössan =)
/Lena
Trean är ett snyggt porträtt av skarven. Han ser lite elak ut. fantastiskt att du fick så bra skärpa på fri hand!
Scholl har en sorts isolerande sulor som är väldigt bra. Reflekterande skikt och något slags funktionsmaterial som formar sig efter foten. Jag har såna i mina Kirunaskor (Ecco goretex-kängor) och de har funkat bra i flera år.
Gillar de två första bäst. Var f ö också ute i dag, gick längs Skeppsbron mot Kungsan och vidare. Fötterna är väl det stora problemet när det är kallt, fryser inte annars. Man kommer ju fåglarna rätt nära om än snett uppifrån. Detvar ju soligt under förmiddagen och det underlättade väl för dig i ditt fotograferande på fri hand. Hälsningar /Matti
Lyckade skott, blir mer och mer sugen på en telekonverter
Nikon har ju en ny nu som skall vara bra
För att ha tagit dessa bilder på fri hand, så är det fantastiskt bra.
Gillar skarpt tvåan och fyran.
/Sven
Skarvar ser för roliga ut. Tvåan med skarvnyllet är en verklig höjdare!



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg