Bildligt talat!

Medlem i Fotoklubben Avtrycket

En Aha-kurs! Nu är det bara ett kurstillfälle kvar i kursen Studiofoto på Kulturama

Kursen i studiofoto har varit mycket inspirerande och jag som har startar från ”scratch” har lärt mig mycket. För det första kan det både vara lätt och svårt beroende på vad som ska fotograferas. Man kan komma långt med en ljuskälla och reflexskärm. Fonden fodrar en hel del uppmärksamhet beroende på det resultat man vill åstadkomma: Ska den vara mörk eller ljus, ska den vara nära eller en bit bort, vill jag dölja vinkel där väggar möts och vägg och golv möts, ska fonden vara skarp eller diffus? En del att tänka på således. Något som jag inte hade en aning om var att man kan ljussätta så att fonden blir svart fast den är vit. Det man måste tänka på vid ljussättningen är att man i princip, tankemässigt,  utgår från ett mörklagt rum även om man har ledljus. För att nå ett bra resultat, så bygger man upp ljussättningen med en lampa/reflex-och/eller svart skärm i taget och helt enkelt provar sig fram.

Slutligen, för att hämta inspiration fick vi lära oss, försök planka de stora mästarna!

Nedan några bilder som Bengt Gustafsson och jag tagit under kursen. (Jag noterar att bilderna, efter de laddats upp till Fotosidan, får en liten dragning åt rött)

Inlagt 2010-06-06 20:25 | Läst 6601 ggr. | Permalink
Den kursen verkar intressant, minsann. Blir det fler såna?
Kurserna ges av Kulturama.
Mycket lärorikt.
Jag och Björn funderar på att ha lite kursverksamhet i klubben till hösten.
Bengt
Ja jäklar va' det går att få han Bengt se bestämd ut. Är de' kursens förtjänst??:-))
Skämt åsido, ska bli kul när ni delarmed er av era nyvunna kunskaper. Ser fram emot de'.
EN massa bra//Kurre
Studiofotografering verkar spännande. Men man måste ha en massa extra utrustning och utrymme för att kunna hålla på med det. Det syns på bilderna att du hade kul!



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg