Bildligt talat!

Medlem i Fotoklubben Avtrycket

Nu har det hänt eller nu ska jag göra något osvenskt och skryta med mig själv!!

Mina vänner, jag har i Kamera& Bild Grand Prix omgång 5 kammat hem 50 poäng, dvs bästa bild, vilket gör mig lite kluven. Som amatörfotograf suger jag åt mig all uppskattning jag får och likväl kvarstår min kritiska röst vad beträffar urvalet i tävlingen. I princip bekräftas ånyo min tidigare analys. (se mitt tidigare blogginlägg.

http://www.fotosidan.se/blogs/bjobjo/40246.htm

Beträffande bilden så har jag även fått poäng för den i Fotos tävling och bilden tycks väcka positiva reaktioner. Jag är dock fullständigt medveten om att bedömma bilder är ett strikt subjektivt hantverk. Den enes gillande kan vara den andres ogillande.

Anders Geidemarks motivering: Aj fan! En bild som både innehåller humor, men som också är väldigt bra gjord med exakt rätt exponering fångad i rätt ögonblick. Det är sällan man ser en ögonbliksbild, som också är rätt vad gäller komposition och exponering.

För att detta blogginlägg inte skulle te sig alltför "skrytit" så funderade jag på att lägga in en lite dämpande text, men jag tror att jag struntar i det!

 

 

Inlagt 2010-06-20 15:17 | Läst 3570 ggr. | Permalink
Gratulerar så mycket. Det är ju en fantastisk ögonblicksbild. Mannens blick mot pilen är avgörande för bilden tycker jag. Man får anta att pilens riktning får honom att fundera på om han verkligen springer åt rätt håll. Så tror jag nog att de flesta betraktare tolkar in bilden. Hade han stirrat rakt fram hade det fortfarande varit en bra bild men inte lika vass som den här.
Svar från McBear 2010-06-29 14:15
Så är det nog!

Björn
Klart man vill berätta och visa om man fått till nåt man själv och andra tycker bra.
"Dämpmaterial" kan väl vara bra om man räknar med att falla men man kan ju chansa lite på att man klarar några påhopp :-)

Bra bild

Pa
Svar från McBear 2010-06-29 14:18
Dämptexten i sig är en dämptext! - feg som man är!
Björn
Ett stort Grattis :) Bilden är vad jag skulle kalla ett äkta gatufoto och jag tycker att bilden är riktigt, riktigt bra och jag har full förståelse att den kammande hem full pott i K&B´s tävling :)
//Chasid
Svar från McBear 2010-06-29 14:21
Tack Mikael!

Björn
Klart du ska skryta över dig själv. Inte länge sedan jag satt och tittade på den i tidningen i biblioteket och beundrade den. Grattis till en mycket bra bild och utmärkelsen.
/Janne
Såg det i kamera och bild tidningen.
Är så glad för din skull och förstår att du vann...bilden är klockren.
STORT GRATTIS!!!
/Lena
Kör på du. Du har kämpat länge så du är väl värd framgången.
Ha de' bra//Kurre
Skryt och skryt, bilden *är* verkligen makalöst rolig. Och var och en som själv fotograferar måste omedelbart inse vilken fullträff det är att lyckas fånga ett sådant ögonblick så precist!

Någon (inte jag) vill kanske diskutera hur mycket som är skicklighet och hur mycket som är tur :-D Men det förändrar ju inte bilden!
Du har också vunnit rätten att skryta, glöm inte det.
Grattis till glädjen, till segern och mycket annat! Det är en skitrolig bild, suveränt fångad!
Domarens val brukar ju väcka protester i den här tävlingen, men den här bilden tycker jag är välförtjänt av utmärkelsen, vem kan vara missnöjd med en sådan bild?
Grattis än en gång!



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg