Bildligt talat!

Medlem i Fotoklubben Avtrycket

Gatufoto är nog min grej om jag får säga det själv!

Nu har Björn gått ur idet och börjat sina vandringar på stan. Canon G11 är den ständige följeslagaren och den vridbara skärmen en “välsignelse”. Om man ska kunna ta några bilder gäller det att vara beredd. Jag ställer faktiskt kameran på P för att slippa “fibbla” med inställningarna om något motiv snabbt dyker upp.

Det som jag är lite bekymrad över är att jag har börjat censurera mig själv. Jag har några bilder som jag nyligen tagit och är till sin karaktär helt oskyldiga . En bild, exempelvis, visar ett par, som innerligt kysser varandra under de blommande träden i Kungsträdgården och jag resonerar som så att de antagligen inte vill se sig publicerade i bild i detta mycket privata ögonblick även om det var inför öppen ridå.

Emellertid är det ett stort nöje att vandra omkring på stan och fånga stadens olika ansikten.

Nedan några bilder tagna de senaste dagarna!

Inlagt 2011-04-26 00:48 | Läst 9873 ggr. | Permalink
Gatufoto är alltid roligt! När det gäller det förälskade paret så förstår jag dig, i alla fall om det teoretiskt sett går att identifiera dem på din bild. Men visst är den en blödig inställning. Pussas man offentligt så gör man sig ju synlig! Och det är inte så säkert att de skulle ha något emot att en bild av det lyckliga ögonblicket blev publicerad.

Jag önskar att min nya Samsung hade vinklingsbar skärm också, men det fick jag kompromissa bort. Den har ju så mycket annat. Den funkar för gatufoto också, om än inte lika bra. Jag har faktiskt lyckats bra med flera höftskott. Men jag kan inte skryta med att vara bra på gatufoto. Jag sa till min yngsta dotter en gång: "Det är så svårt att fotografera människor. Jag tycker att jag tränger mig på!"

Hennes svar: "Det är klart att du känner det så. Du tränger dig ju på!" Tack för det, frk sanningssägare! :-)
Svar från McBear 2011-04-26 20:39
Jag upplever också att jag tränger mig på men denna känsla har succesivt minskat. Så här i tusristtider betraktas man som vilken turist som helst. Dessutom kan man zomma 5 ggr med G11:an , vilket ibland är till stor hjälp eller men befinner sig på "långt" avstånd.
Gatufoto är sann fotoglädje!
Svar från McBear 2011-04-26 20:39
Så sant som det är skrivet!
Flera bra bilder, den på mobil- resp fiskefixaren är bra liksom den på "stalagtiten" (det hängande tuggummit (?)). I andrabilden gillar jag hur dragspelaren i förgrunden är oskarp medan mannen i skägg lyssnar skarpt.
För min del är dock G11:an för långsam från tryck till taget kort för att jag ska vara nöjd med den som gatufotokamera. /Matti
Svar från McBear 2011-04-26 20:41
Min egen favorit är "40-talsdamerna" som jag tagit i en korsning på Skånegatan. Jag har fixat lite med färgeerrna för att få fram "det var då det" - känsla. Vet inte om jag lyckats.
Jag hade G11 till gatufoto men bytte till Samsung EX1 som är vidvinkligare. Men båda är ju diskreta och bra men tyvärr är lite långsamma mellan bilderna. Bilder på gat musikanter ser man mycket. Din på dragspelaren och åhöraren är bland det bästa jag sett på länge.
Svar från McBear 2011-04-26 20:46
Tackar för Din uppskattning. Åskådaren var mitt huvudmotiv, lite pga hans "särdrag". Den här gatumusikanten är den sån där multispelare med komp och hela baletten. En sån där som man såg på 60-talet.
Många av dem är riktigt bra! Mina två favoriter är gatuvyn mot Globen samt den bild där cyklisten och fiskaren verkar stå och fibbla med något samtidigt. :-)

Ja, gatufoto är absolut din kopp av te!
Svar från McBear 2011-04-26 20:48
Det var det som fångade min uppmärksamhet. Samtidigt som var och en håller på med sit utgör de ett par på sätt och vis!
Det håller jag definitivt med om. Att gatufoto tycks vara din grej. Fräscha, lite annorlunda approacher. Eller så känns de annorlunda därför att jag kör en annan stil. Bra är det du visar, helt klart.
/tim
Svar från McBear 2011-04-26 23:28
Tack för Din uppskattning! Man ska nog inte känna några begränsningar när det gäller gatufoto. Vet inte om jag sett någon definition? För mig är det ganska brett!
Dina bilder är befriande ogatufotgrafiska :)
Jag ger dessutom min tillåtelse till att du får säga "gatufoto är nog min grej".

Ha det bra
/Kurt
Svar från McBear 2011-04-26 23:29
Hmm - Du kanske sitter inne med en begränsande definition?



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg