Bildligt talat!

Medlem i Fotoklubben Avtrycket

Den här bilden är jag mycket mycket nöjd med!!

Ja så är fotokursen i porträttfoto i studio på Kulturama avslutad och det har varit mycket roligt. Mellan kursavsnitten har vi fått ta tag i lite hemuppgift och fotgrafera i befintligt dagsljus. Av de två uppgifterna vi fick till det sista kurstillfället var en att illustrra kraktär. Jag tänkte omedelbart på min svärfar som är 93 år. Vi började med en lunch och drog upp riktlinjerna. Efter lunchen åkte vi hem till honom och gick igenom vad han skulle ha på sig. Dagen efter kollade ja upp miljöer och ljus. Jag hade en föreställning om att en stråhatt skulle understryka karaktären och hittade en åt det hållet på en vintagebutik på Åsögatan. Dag tre hämtade jag svärfar som var klädd och klar. Vi tog 15-20 bilder varav den första nedan är jag riktigt nöjd med. Bild nummer två och tre är från andra hemuppgifter. Tvaån är en lösning på uppgiften att fota ett självporträtt där ansiktet inte får synas. Bild 3 illusterar uppgiften att fotografera min fars  (90 år ) porträtt  bland människor.

Inlagt 2011-05-19 19:34 | Läst 3441 ggr. | Permalink
Suveräna bilder alla 3
Din svärfar ser väldigt belåten ut.
(fast du borde rättat till slipsen lite :) )
Svar från McBear 2011-05-19 20:10
Jag avstog från det!
Den där kursen hade man velat gå! Bra bilder. Fantastiskt med din svärfar som ställer upp på det här sättet! Han ser ut att njuta av uppmärksamheten. Din far däremot gör sig inte till. Hans inställning till att bli fotograferad verkar vara densamma som min pappa har. :-)
Svar från McBear 2011-05-19 20:11
Närå han ställer upp. Vi kom överens om att jag skulle sätta mig mitt emot honom och jag gjorde honom uppmärksam på när jag skulle ta bilden. Vi tog flera stycken!
Din svärfar är ju grymt bra. Han verkar trivas 100% i rollen som modell. Den borde prövas i K&B nästa etapp.
Din far oxå bra och där får du med lite av trenden att de' ska hända nå'nting i bakgrunden.
HAr ju väntat länge på att du ska ett självporträtt som visar vem du verkligen är.
Nu har du lyckats :-))))
Synes//Kurre
Svar från McBear 2011-05-20 00:21
Jag ska ta ett självporträtt endera dagen!
Mycket lyckad bildsvit! Porträttet på din svärfar är en riktig fempoängare!
Kul projekt med svärfar och resultatet blev ju bra!
Självporträttet ju rätt spöklikt huvudlöst vad det nu står för, hoppas du mår ok Björn ;)
Din far har verkligen ansikte med karaktär som blir bra på bild (fusk). Jag vet inte om du har tänkt på det, men reflexerna i glasögonen ser ut som ett par extra ögon som blickar upp mot himlen.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg