Bildligt talat!

Medlem i Fotoklubben Avtrycket

"Presstopp" stort drama i luften och en riktig vattensprinter!

Jag var ute i Ågesta i eftermiddag med början ca 17.00. Jag förskansade mig på andra sidan  mitt emot fågeltornet. Efter ca 2 timmar inträffade detta möte mellan en häger och en fiskgjuse! Fiskgjusen atackerade hägern. Unikt kan man tro!

 

Inlagt 2011-06-01 23:49 | Läst 3889 ggr. | Permalink
Spännande. Jag antar att det gick bra för hägern? Det är mäktigt när man står inför sådana händelser. Kul att du lyckades fånge det på bild. /FW
Svar från McBear 2011-06-02 00:06
Jodå det gick bra. Jag tror att man helt enkelt kom för nära varandra.
Ett spännande ögonblick att vara åskådare vid sådana här stunder! Kul att du hann fånga kombattanterna på bild!
Apropå fiskgjusen; har bott ett stort antal år på Fiskgjusevägen. När vi skulle uppge vår adress i telefon blev det oftast nödvändigt att bokstavera "fiskgjuse". Men priset tog ändå en som frågade: "Fiskgjuse; vad är det för en fisk?". :-)
Svar från McBear 2011-06-02 09:08
Det är inte lätt det här med stavning. Jag såg att jag stavat rätt på ett ställe och fel på ett annat. Men det ble ju ganska roligt "fisgjuse. Dock, nu är det ändrat.
RHelena 2011-06-02 09:53
Du, jag hade inte sett felstavningen! Antagligen för att jag ser bara helheten i ordet efter att ha stavat den så många gånger under mina år på Fiskgjusevägen! Men fisgjuse var ju riktigt kul, inte kan man tro att den är någon fisk i alla fall!
Vilket drama du lyckades fota! Man undrar varför det blev bråk, men ibland kan fåglar vara väldigt irriterade på varandra. Där jag bor är det mest kråkor som startar bråk. Dyker det upp en korp sätter de genast igång att mobba den och för ett förfärligt oväsen. Men det värsta jag sett var när en ensam kråka gick till attack mot en hel flock av fem örnar. Den lyckades till sist skingra flocken, och det sista jag såg av den var när den satte iväg efter en av örnarna, högljutt skränande.

Kan tillägga att de vithövdade örnarna inte är alls lika skygga som svenska örnar. De dyker inte sällan upp över bebyggelsen, och om man ägnar sig åt att fiska lax med flugspö kan det hända att en örn dyker upp och själ fisken man håller på att landa.
Dramatik i luften, bra fångat! Jag är riktigt imponerad av dina bilder från Ågesta, har varit där själv några gånger men mest för att njuta. Djuren ser jag ju så bra här i din blogg:-)

Ha det gott! /Thomas
Kul bild på den vilt springande sothönan.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg