Bildligt talat!

Medlem i Fotoklubben Avtrycket

Ett par självporträtt varav ett lite annorlunda

Jag fotade självporträtt idag. En idé,  som jag prövade var att få med "dynamik" i bilden. Med "dynamik" menar jag rörelse i bilden under en längre exponeringstid. För att få lite längre slutartid har för ändamålet införskaffats ND-filter.  Det tog en hel del tid för att nå fram till dagens mål. Jag måste dock testa vidare för att uppnå ett reultat, som övernsstämmer med visionen.  

Två bilder  har använts. En "dynamisk" och en "statisk". I Photoshop har jag endast målat fram ansiktet från den "statiska" bilden.

Inlagt 2011-08-06 01:01 | Läst 1864 ggr. | Permalink
Tycker att du lyckats väl! Självporträtt är svårt och jag imponeras när jag ser naturliga och avslappnade sådana. Och, fin och cool effekt av efterarbetet!! //Peter-L
Svar från McBear 2011-08-06 09:46
Tackar! Ja man gör så gott man kan!
Mycket bra! Men lite spöklik är den första bilden. Du får lov att samla ihop ektoplasman bättre, så att du inte försvinner in i bakgrunden! :-D Nej, jag förstår att det är med flit. Tja, vad ska man säga? Intressant experiment i alla fall.
Svar från McBear 2011-08-06 09:36
Jag var tvungen att googla Ektoplasma "Ektoplasma påstås vara ett vanligen vitt eller grått gelatinliknande material som utsöndras från ett spiritistiskt mediums kropp under djup trans.". Emellertid pekar Du på problemet. Som jag uppfattar det är problemet exponeringstiden. Om man har lång tid måste man röra sig i ultrarapid för att samla ihop ektoplasman. Om man har för kort tid hinner man inte med den uttänkta rörelsen. Så det gäller att hitta en rörelse, som inte är alltför komplicerad och verkar passa in i sammanhanget på en idealisk tid för att "samla ihop ektoplasman bättre" som Du så bra uttryckr det!
EGW 2011-08-06 17:44
Den definition på ektoplasma du fann täcker inte hela ämnet. Enligt folkloren är t ex spöken uppbyggda av ektoplasma. Kapten Haddock i Tintin använder ordet som skällsord mot folk han blir retad av. Gelatinliknande substans är inte heller någon vanlig uppfattning, snarare rör det sig nog i de flesta skildringar om ett gasplasma. Men det är bara fantasin som sätter gränser :-)
Häftigt gjort!
Mvh Heléne
Svar från McBear 2011-08-06 09:43
Tack för det Heléne! Jag tittade på några av Dina bilder. Fantastiska Macro! Jag såg inget stativ i Din "kameraväska" ? Du tar väl inte på fri hand väl?
Heléne Alklid 2011-08-06 10:09
Alla macrobilder är tagna på frihand! Ha en fin dag!
Riktigt bra blev det ju.
Bara att fortsätta utveckla enligt dina tidigare planer
Svar från McBear 2011-08-06 09:51
Ja men det kan bli bättre! Man kan kanske utveckla det hela till andra motiv?
Kanonsnygga självportätt!
// Mimmi



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg