Bildligt talat!

Medlem i Fotoklubben Avtrycket

Andreas Nilsson, Breadfield, säljer sin Slussenbild för 5700 kr. Jag säljer min för 11 400 kr

Jag läste om att Breadfield fungerar som plattform för fotokonst. Fotosidan har plockat ut en bild från Slussen tagen av Andreas Nilsson, som ingår i gruppen Breadfield, som en representativ bild för gruppen. Om man länkar sig fram till bilden på Breadfields hemsida så finner man att Andreas Nilsson säljer sin bild för 5700 kr. Bilden hittar Du här. Du kan ju jämföra bilden med den jag har tagit som Du finner nedan. Om Du är intressead av att köpa den så leveras den i ett enda exemplar , Din bild blir alltså unik, för 11 400 kr  - häpp!

Inlagt 2011-12-12 23:54 | Läst 4211 ggr. | Permalink
Men vad sägs om 2850 kr. Men min bild är väl lite mer dramatisk? Perfekt timing! Solen står rätt och jag har inväntat det rätta ögonblicket för att fånga skuggfiguren som går ner för trappan!
Hälften så bra eller dubbelt så bra...mot Andreas N bild... :) kanske en smaksak!
-Jag gillar din bild i alla fall...tyvärr är jag vääääldans fattig...
// Lena
Svar från McBear 2011-12-13 01:41
Det var ju synd. Jag som hade tänkt tjäna en hacka!
Man kan väl sätta vilket pris man vill på sina bilder bara någon är beredd att betala och uppskattar bilden, bilderna, förstår inte problemet? Du får väl arrangera en utställning med dina bilder, tex.
Med vänlig hälsning
Svar från McBear 2011-12-13 13:35
Var mer att det var bild från samma ställe och jag ville provosera lite. Få igång en diskussion!
Två själar samma tanke, vilken otur. Tycker nog Andreas Nilssons bild är vassare, utsnittet, ljuset, skuggorna. Känns nästan litet obehaglig vete faen om jag skulle vilja gå där kanske något oförutsägbart, obehagligt väntar runt hörnet.
Svar från McBear 2011-12-13 13:36
Ja det är därför man borde riva Slussen och bygga nytt.
Din bild är enligt mig helt överlägsen. Det korta skärpedjupet i Andreas bild tycker jag i den bilden blir helt fel, trots att jag normalt älskar korta skärpedjup.

Slussen är tacksam att foto vid, då det ju är en miljö som snart inte finns längre :-(

Skulle jag köpa en av bilderna (vilket jag inte skall) så skulle det helt klart vara din, även om den var dubbelt så dyr.

Leffe
Svar från McBear 2011-12-13 13:39
Jag är ju fullt medveten om att värdet av en bild ligger i betraktarens öga. Dock över ett visst pris tenderar konst att bli en investering och andra saker än bilden blir viktigare.
Tycker Andreas Nilssons version är mer diffus, lite skrämmande. Den innehåller mer av tunnelns dunkla stämning och en blåton som bidrar och man vet aldrig vem man får möta runt kröken. Vem är skuggan som kommer ner? Är det ens en skugga av en människa? Vilka dunkla element och krafter rör sig i denna miljö?

Din bild är mer konfronterande rakt på. Ingen tvekan, det är en människa.

Tycker du har en poäng. Men folk betalar vad dom tycker konsten är värd, och detta är subjektivt. Konstnären betyder ofta mer än innehållet. Människan är en social varelse och det syns tydligt i konstens värdering. Detta tycker jag också blir tydligt i ditt inlägg och jag kan inte låta bli att le lite :-)

Nej, jag vill inte köpa någon av bilderna. Kanske om jag hade onödigt mycket pengar och fick för mig att någon av dem vore en god investering, och om jag hade något förråd att lagra den i så jag slapp ha den på väggen. Varför jag nu skulle få för mig att göra en investering om jag hade onödigt mycket pengar... :-) Å andra sidan är väl det ena en förutsättning för det andra. I ett offentligt rum skulle den däremot kunna platsa tycker jag, typ ett sådant rum där man inte måste vistas, utan bara passera lite snabbt, ungefär som en gångtunnel.

Mvh Fredrik
Huvva vad dyrt. Slussen i nuvarande tappning sjunger på sista versen och det trissar upp priserna förstås. Allt enligt regelboken för den fria marknaden :). Gillar din version men Anders version har också förtjänster.

/Torbjörn



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg