Bildligt talat!

Medlem i Fotoklubben Avtrycket

Gamla bilder - nya möjligheter

2008 i januari gjorde jag en "äventyrsresa" i Egypten och tog en hel del bilder. Då jag sedan resan lärt mig en hel del bildbehandling upptäcker jag att jag ser nya möjligheter i bilderna samt att  bilder som jag tidigare visat ointresse framstår som intressanta.

Inlagt 2012-02-10 22:55 | Läst 1479 ggr. | Permalink
Mannen på den första bilden med högburet huvud, bilden på grabben som gör en gest med handen skulle absolut kunna bli klassiker, flickan som går genom gränden beskriver klassmotsättningar som kanhända råder där, också en klassiker.Med några få fina bilder har du lyckats beskriva hur livet kan te sig för människor i egypten.
Svar från McBear 2012-02-11 21:01
Tack för Dina positiva. kommentarer . Själv är jag mest förtjust i Bild ett.
Bra närvarokänsla i bilderna!. Men vad betyder "äventyrsresa"? Och bildbehandling, vad är det som du har gjort här som har gjort bilderna mer intressanta?
Svar från McBear 2012-02-11 01:01
Framför all är de beskurna oå ett sätt som jag tycker gör dem intressanta. Sedan har jag i vissa fall lämnat färg till förmån för monokromt. Utöver det är det en hel del jobb med ljus och skugga.
Gräv där du står brukar man ju säga.
Annorlunda mot bilderna i boken
1, 2 3 gillas
För min del lite nostalgi i bild 3, vi hade en räcka likadan tuber utanför köket då vi bodde i Riyadh
Tror inte jag har några bilder på det.
Svar från McBear 2012-02-11 21:14
Bilden är tagen hos en keramiker i Kairo och som Kurre tycker jag också att det ser farligt ut. En gissning är att tuberna är näst intill är tomma och genom att värma upp dem ökar man trycket så pass att man kan krama ur den sista gasen. Men vad vet jag, bara vad jag tror.
Kvinnorna på sista bilden är sköna att se, det är en bra dokumentärbild från Egypten. jag tycker mycket om den. De andra är också bra men den är min favorit just nu.

Björn
Svar från McBear 2012-02-11 21:31
Bilden är tagen vid ett färgjeläge på en ö i Nilen .Jag tog den medan vi väntade på färjan.
Ettan är mycke' bra, trean verkar livsfarligt med gaslågan (ser ut som en så'n i a f.) o fyran är min favorit.
Så e' de' ; Bilder omvärderas. Funderar ibland va' de' beror på. Ett bra ämne vid nästa fika.-))
Synes//Kurre
Svar från McBear 2012-02-11 21:26
Jag tror att det kan bero på att det har "flutit många bilder under broarna " mellan de olika. betraktelsetillfällena vilket möjligen kan ha påverkat bildseendet - kanske .
Här får vi ju också ett bra exempel på att en bilds kvaliteter alltid påverkas av det som finns runt omkring, också i en vid bemärkelse. De senaste händelserna i Egypten gör ju inte bilderna sämre precis.

Jag har också upplevt att det ofta lönar sig att gå tillbaka och se på gamla bilder med nya erfarenheter och fräscha ögon.
Svar från McBear 2012-02-11 21:27
Instämmer !



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg