Bildligt talat!

Medlem i Fotoklubben Avtrycket

Plötsligt blir naturbilderna "väggvänliga"?

Jag sitter här och experimenterar med några naturbilder i "svartvitt" och upptäcker att man accepterar en hel del, som man aldrig skulle göra i färg såsom "otydlighet" och korn". I färg skulle jag aldrig hänga upp bilden på vägen, men i "svartvitt" går det utomordentligt bar, där vad man kan kalla operfektionen  gör bilden intressantare. Vet inte vad ni tycker om nedanstående bilder - passar för väggen? Bild 3 har jag kanske visat tidigare. Jag har dock dragit lite mer  "spakarna". (Om det är någon som undrar hur jag fått dit kantlinjerna så är de gjorda i Lightroom: bild/skriv ut till jpeg/ny bild/importera/lägg dit kantlinjen i skriv ut/skriv ut till jpeg/importera/exportera till fotosidanformat. Detta kanske alla känner till.  Jag kom på det alldeles nyss)

Från det ena till det andra, fickjag  ett mejl från Fotosidan om  hur man flyttar statistiken med flaggorna. Jag har bluddrat bort mejlet. Nån som vet hur man gör?

Inlagt 2013-03-28 17:43 | Läst 3020 ggr. | Permalink
Jo, svartvitt brukar ju ta bort distraktioner som sticker ut i färg. Nr 2 är riktigt häftig, nästan lite abstrakt, en bild som jag skulle kunna tänka mig ha uppe på min vägg :)
Svartvitt tar ofta ur udden av en del färger som sticker ut i en bild och förstör den. De blir "neutraliserade" och smälter in bättre.
Så bra du lyckats med din fotokonst. Mycket vackra bilder som passar som tavlor det har du så rätt i. De påminner lite om de min livskamrat har gjort i mörkrummet samt den sista om ädelförfarandet.
Kan intet tekniskt som du vet.
Ha en fin helg
Gun-Inger



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg